Samen voor een eerlijke en duurzame wereld

Wil je iets doen tegen klimaatverandering, misstanden in de industriële landbouw of het TTIP handelsverdrag? Wil je de agrarische biodiversiteit en duurzame en sociale vormen van voedselproductie ondersteunen, maar kom je er maar niet aan toe zelf acties op te zetten of aan activiteiten mee te werken? Vind jij ook dat we in actie moeten komen tegen het steeds rechtser en asocialer beleid van regeringen die de opwarming van de aarde niet serieus aanpakken? Word dan nu donateur van ASEED!

Het is niet makkelijk voor een organisatie als de onze om alle rekeningen te betalen. Om onze eigenwijze, pionierende koers te blijven varen, zijn we steeds meer afhankelijk van donaties van mensen die achter onze standpunten en aanpak staan. Mensen als jij. Dus wil je een financieel steentje bijdragen, of voel je je schuldig omdat je voor Shell, Cargill, Unilever, Albert Heijn, of Monsanto werkt, denk dan even aan ons… We hebben vaste donateurs nodig om onze vrijwilligersorganisatie in stand te houden.

Ja, ik doe mee en word donateur!

Optie 1: Zelf periodiek geld overmaken
De makkelijkste manier om vaste donateur van ASEED te worden is door zelf een periodieke overboeking in te stellen. Deze manier van doneren heeft onze voorkeur omdat het geen werk van ons vraagt. Ga naar de pagina met de benodigde informatie voor een periodieke overmaking.

Optie 2: Machtig ASEED
Als je een Europese bankrekening hebt is het ook mogelijk ASEED te machtigen je donatie periodiek van je rekening af te schrijven. Dit geeft ons de meeste zekerheid maar kost onze vrijwilligers ook meer tijd. Voor jou is het misschien makkelijker en het uiteraard altijd mogelijk is je machtiging weer stop te zetten. Let op, de machtiging gaat pas in als wij een ondertekend machtigingsformulier hebben ontvangen. Ga naar het aanmeldformulier voor de machtiging.

Optie 3: Eenmalige giften
Uiteraard zijn ook eenmalige donaties welkom. Dit kun je doen door middel van een overschrijving van je bankrekening. Er bestaan ook andere mogelijkheden zoals Geef Gratis en Paypal. Ga naar de pagina over de mogelijke manieren om eenmalig te doneren.

geld-geven-300Optie 4: Op de koffie
Het is uiteraard ook mogelijk contant geld te doneren. Kom een keer langs in ons kantoortje, bel ons (020-6682236) of spreek ons aan bij een evenement waar we aanwezig zijn.

Als je een grotere donatie wilt doen, neem dan eerst even contact met ons op via finance@aseed.net of tel. 020-6682236. Dan kijken we hoe dit het beste kan.

Je gift van de belasting aftrekken
ASEED is door de belastingdienst erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat je een donatie aan ASEED kunt aftrekken van je belastbaar inkomen in Nederland. Je moet je dan voor minimaal 5 jaar vastleggen aan een vast bedrag per jaar. Dit bedrag mag je dan ook gespreid betalen. Wil je bijvoorbeeld 5 euro per maand doneren, dan download je dit formulier, print het uit, vul de ontbrekende gegevens van jezelf in zoals bijvoorbeeld dat je jaarlijks 60 euro wilt schenken, onderteken het en je stuurt het op naar ASEED of geef het persoonlijk aan iemand van ASEED. Wij ondertekenen het ook en je krijgt jouw kopie terug per post. Niet vergeten je ook via een van bovenstaande methoden aan te melden als donateur! Makkelijk zat, wie wil er nu geen belastinggeld naar een onafhankelijke actiegroep doorsluizen?

Meer weten over ANBI en ASEED? Je vindt ons als je op de website van de Belastingdienst A SEED Europe (onze officiële naam) en Amsterdam invult. De voor de ANBI-status vereiste officiële gegevens over de organisatie vind je hier.