» » » Food Otherwise Network Day (Sat. June 13)

Food Otherwise Network Day (Sat. June 13)

voedselanders[only available in Dutch so far] Als onderdeel van het Voedsel Anders netwerk is er op zaterdag 13 juni 2015 een netwerkdag. Het doel is mensen, groepen en organisaties met elkaar in contact te brengen om de roep om verandering naar een eerlijk en duurzaam landbouw- en voedselsysteem te versterken. De dag biedt ruimte aan plannen en initiatieven die leven binnen de Voedsel Anders beweging.

Voedsel speelt als eerste levensbehoefte een belangrijke rol in ons leven; we kunnen niet zonder. Daar handelen we in het algemeen niet naar. In plaats van voor gezond en voldoende voedsel voor iedereen, nu en in de toekomst, gaan velen voor korte termijn gewin. Dat wentelt problemen af op mensen, dieren en natuur en zo snijden we onszelf op de lange termijn in de vingers. Het is overduidelijk dat het anders moet; dat we naar een eerlijk en duurzaam landbouw- en voedselsysteem toe moeten.
Een platform voor mensen, groepen en organisaties die verandering willen

Gelukkig zijn overal in Nederland mensen in beweging om ons voedselsysteem te veranderen. Het Voedsel Anders netwerk wil hen een platform bieden. We willen deze mensen, groepen en organisaties met elkaar in contact brengen om de beweging te laten groeien en de roep om verandering verder te versterken.

Daarom faciliteert Milieudefensie, als onderdeel van Voedsel Anders, op zaterdag 13 juni een netwerkdag met ruimte voor uitwisseling, kruisbestuiving en de ontwikkeling van plannen op weg naar een duurzaam een eerlijk voedsel- en landbouwsysteem. Een dag met workshops, lezingen, debatten, veel open ruimte, borden vol goed voedsel, inspiratie, gezelligheid en live muziek!

Link to preliminary programme.
Link to extra info on website Milieudefensie.