» » » Voedsel Anders Netwerkdag (zat. 13 juni)

Voedsel Anders Netwerkdag (zat. 13 juni)

voedselandersOok ASEED aanwezig met een workshop over landbouw en activisme.

Als onderdeel van het Voedsel Anders netwerk is er op zaterdag 13 juni 2015 een netwerkdag. Het doel is mensen, groepen en organisaties met elkaar in contact te brengen om de roep om verandering naar een eerlijk en duurzaam landbouw- en voedselsysteem te versterken. De dag biedt ruimte aan plannen en initiatieven die leven binnen de Voedsel Anders beweging.

Voedsel speelt als eerste levensbehoefte een belangrijke rol in ons leven; we kunnen niet zonder. Daar handelen we in het algemeen niet naar. In plaats van voor gezond en voldoende voedsel voor iedereen, nu en in de toekomst, gaan velen voor korte termijn gewin. Dat wentelt problemen af op mensen, dieren en natuur en zo snijden we onszelf op de lange termijn in de vingers. Het is overduidelijk dat het anders moet; dat we naar een eerlijk en duurzaam landbouw- en voedselsysteem toe moeten.

Gelukkig zijn overal in Nederland mensen in beweging om ons voedselsysteem te veranderen. Het Voedsel Anders netwerk wil hen een platform bieden. We willen deze mensen, groepen en organisaties met elkaar in contact brengen om de beweging te laten groeien en de roep om verandering verder te versterken.

Daarom faciliteert Milieudefensie, als onderdeel van Voedsel Anders, op zaterdag 13 juni een netwerkdag met ruimte voor uitwisseling, kruisbestuiving en de ontwikkeling van plannen op weg naar een duurzaam een eerlijk voedsel- en landbouwsysteem. Een dag met workshops, lezingen, debatten, veel open ruimte, borden vol goed voedsel, inspiratie, gezelligheid en live muziek!

Landbouw en activisme
ASEED zal een ‘openspace’ in het programma faciliteren over landbouw en activisme. We kopen biologisch en fairtrade bij kleine onafhankelijke producenten en winkeltjes en onze groente telen we steeds meer zelf op het balkon of in een buurtmoestuin. Maar hiermee zullen de industriĆ«le landbouw en grote voedingsconcerns niet verdwijnen. Wat kunnen we nog meer doen om de negatieve impact van de landbouw op het milieu en de maatschappij terug te dringen?
Met aandacht voor het landbouwactiekamp Ground Control begin juli en de mobilisatie voor de VN-klimaattop in Parijs in december. En alle plannen en actie-ideeƫn die je zelf in wilt brengen.

Link naar voorlopig programma.
Link naar extra informatie op de website van Milieudefensie.