Home » Seeds » Seeds - Activities » Reclaim the Seeds: save the dates for 2018

Reclaim the Seeds: save the dates for 2018

  • 24 februari Rotterdam;
  • 3 maart Amsterdam;
  • 10 maart ergens in Vlaanderen.

Er werd ons al door vele mensen gevraagd of er al een plek en datum bekend is voor een volgend Reclaim the Seeds. En na wat gewik, geweeg en overleg hebben we wat knopen doorgehakt; er komen meerdere zadenbeurzen!

Zaterdag 24 februari vindt Reclaim the Seeds plaats in BlueCity in Rotterdam. Dit is het voormalige Tropicana-gebouw waarin zich nu diverse initiatieven bezig houden met een circulaire en duurzame samenleving. We organiseren het samen met mensen van ERGroeit, een jaarlijks festival over stadslandbouw. Onze ideeën en thema’s sluiten mooi op elkaar aan.

Maar of deze Reclaim the Seeds net zo groot kan worden als de edities van de afgelopen jaren is nog niet duidelijk. We zijn nog in overleg met de locatie en moeten daar nog wat passen en meten. Waarschijnlijk is de ruimte voor de markt kleiner en moeten we keuzes maken bij het uitnodigen van kraamhouders. Dat zal hoe dan ook lastig zijn omdat we altijd eigenlijk alleen maar interessante kramen hebben. We willen de nadruk leggen op ruilen en op een goede verscheidenheid van bijzondere rassen en variëteiten. Ook moet er voldoende plek zijn voor lokale initiatieven.

Zaterdag 3 maart komt er een regionale zadenbeurs bij de Fruittuin van West in Amsterdam. De markt zal kleiner zijn dan bij een ‘normale’ Reclaim the Seeds. Het echte ruilen van zaden zal worden gestimuleerd, maar is ook ruimte voor projecten uit de regio. We zullen ook hier een interessant workshopprogramma te verzorgen. Op zondag 4 maart is er een meewerkdag en zijn er excursies.

Zaterdag 10 maart organiseert Velt een Reclaim the Seeds in België. Naast een trouwe deelnemers aan Reclaim the Seeds in Nederland organiseert de zadenwerkgroep van Velt ook al en aantal jaar een gelijknamig evenement in Vlaanderen. De locatie ligt nog niet vast maar ook deze editie zal het weer uitpuilen van de zaden, lezingen en workshops.

We zijn allemaal nog druk bezig met de organisatie en zelfs niet alles dat hierboven staat genoemd is al 100% procent zeker. Zodra er meer bekend is over programma’s, tijden en andere praktische zaken zal dat gepubliceerd worden op onze website https://reclaimtheseeds.nl. Maar alle liefhebbers van bijzondere gewassen, ‘seed-saving’, een agrarische biodiversiteit en een duurzaam voedselsysteem kunnen nu in elk geval vast hun agenda’s trekken en de juiste dagen vrijhouden.